Barngymnastik

Barngymnastik

Lek och lär på Familygym.

Nu har vi barngymnastik från 6 månader upp till 6 år. Att i tidig ålder få känna vad roligt det är att röra på sig lägger en bra grund i livet. Kroppsfixering och övervikt hos barn blir ett allt mer utbrett problem. Kroppsuppfattning skapar självkänsla vilket alla barn behöver!!

För de allra yngsta gäller det att få kroppsuppfattning för att kunna lära sig sitta, krypa, stå och gå. I grupperna för de yngsta är föräldrarna med och aktivt deltagande. Ni föräldrar är barnens största förebilder och ni kommer att utveckla ett starkt band till ert barn då ni tillsammans klarar övning efter övning tillsammans med oss! En förälder per bokat barn i gruppen.

Grupper för Barn/Föräldrar:

Sniglarna  6-9 månader

6-9 månader:  Att tidigt leka med sitt barn på ett sätt som främjar deras motoriska utveckling är a och o. Det första året i ett barns liv är otroligt viktigt och lärorikt. Det lilla barnet ska lära sig krypa, stå, gå, springa och hoppa. Barnen upptäcker sina kroppar i olika utvecklingssteg som vi anpassar oss till. På detta sätt tränas barnens grov och finmotorik, öga -hand koordination och rumsuppfattning. Vi försöker få in alla sinnen i undervisningen. Motoriska övningar blandas med massage och avslappning, sång och rytmik.

Lopporna 10 månader – 17 månader

Vid 10 månader till 1 år öppnar sig en ny värld för det lilla barnet. De börjar gå! De små utforskarna vet ingen gräns.  I den här gruppen händer det som sagt mycket i barnens utveckling. Samtidigt som det är spännande att ha fått mera frihet genom att kunna gå, kan det vara lika läskigt att plötsligt vara långt ifrån mamma och pappa.  Sång och rytmik används flitigt.

Ekorrarna 1,5 år- 2,5 år

Nu går de flesta stadigt och de kan själva ta sig runt i salen och välja fritt var de vill vara och leka/träna. Barn lär sig genom repetition och man får inte bli frustrerad om ens barn har en favorit övning där de håller till under hela klassen. Då är det något i just den övningen som gör att det bildas nya nervbanor i kroppen. Alltså något positivt. Detta har ni säkerligen varit med om då det gäller böcker och barn. Att de bara vill att man läser samma bok om och om igen. Då kan det vara ord eller något de försöker förstå i texten.

Kaninerna 2,5 år-3,5 år

Barnen är nu så stora att vi instruktörer mer och mer som förebilder i de gymnastiska momenten. (Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att lämna mamma och pappa efter 3,5 år.) Men fram till dess jobbar barn och förälder ihop. Vi kan nu alla de grundläggande gymnastiska övningarna.

Barngrupper:

Rävarna 3,5 år – 5 år

Nu tar barnet ett stort steg då de lämnar mamma och pappa utanför gympasalen. Här är det en grupp med blandade åldrar vilket är bra då de äldre barnen leder exempel. Svårigheterna varierar beroende på barn. Alla behöver inte göra likadant.

Älgarna 5-6 år

Allt mer samarbetslekar blandas in. Även yoga. Här tränas det sociala samspelet och koncentration. Barnen tränas i att ta instruktioner. Nu klarar barnen av att sätta ihop flera övningar och vi tränar på små gymnastikserier. Allting fortfarande under lekfulla former.

Avslutning

Vi avslutar varje kurs med en lite uppvisning för föräldrar och diplomet är väl förtjänat!

Boka direkt

hitta.se