Småbarnssimskola

Plask & lek 1-3 år

Är början för barnen som inte gått på babysim. Vi vänjer oss vid vattnet genom att blanda rörelsesånger med lekar och enkla övningar. Vi tränar på att självständigt ta oss i och ur vattnet. Vi introducerar flythjälpmedel och övar på att förstå sambandet mellan benspark och att ta sig fram i vattnet självständigt. Vi häller vatten på varandra och provar att dyka.

Simlekis 3-5 år

Är en ledd lek i vattnet tillsammans med en förälder. Målet är vattenvana och dit tar vi oss genom sång, fantasi och lekar. Även här lägger vi stor vikt vid att öva oss på att ta oss i och ur vattnet så självständigt som möjligt. Vi provar att använda armtag och crawlsparkar för att ta oss fram i vattnet. Men absolut störst focus lägger vi på att ha roligt!
Småbarnssim

Simgrupp från 4 år

Är en blandning mellan simlekis och simskola. Vi vill att barnen som börjar här skall våga hoppa från kanten och doppa huvudet under vattnet. Här simmar vi så länge vi klarar av att hålla barnens koncentration och när de tröttnar leker vi. En förälder eller vuxen med i vattnet.

Minisim 2-3 år

Är fortsättningen för barnen som gått på babysim och miniplask. Nu simmar ofta barnen så långt de hinner på ett andetag, så vår nya utmaning är att lära dem hämta luft för att kunna utöka simsträckan. Här lägger vi även stor vikt på självräddnings övningar samt att bli så självständiga i vattnet som möjligt.

Boka direkt

hitta.se